Thessaloniki Griekenland een prachtige historische stad

Thessaloniki is de tweede grootste stad van Griekenland en het dient vanwege de aanwezigheid van het drukke vliegveld als hub voor het noordelijk deel van het land. Door zijn rijke geschiedenis, zijn er vele interessante bezienswaardigheden te zien in de stad, meestal daterend uit de Romeinse en Byzantijnse tijd. De geografische ligging maakt Thessaloniki ook tot een handige uitvalsbasis voor uitstapjes in Noord- en Midden-Griekenland. 

Een vakantie in Thessaloniki is ideaal, als u houdt van geschiedenis, winkels en uitgaansgelegenheden. Veel directe vluchten komen in Thessaloniki vanuit het buitenland, evenals bussen en treinen uit de Balkan. Thessaloniki is een prachtige, historische stad die het belang ervan te danken heeft aan zijn strategische ligging, want het is opgebouwd rond een haven. Daarom is het meest interessante deel van de stad te vinden dicht bij de waterkant. 

Elke buurt van Thessaloniki is bijzonder, het Aristoteles plein is beroemd om de cafetaria's, dit ruime verharde plein wordt omringd door neoklassieke gebouwen, met een groen park in het midden. Ladadika is bekend om zijn nachtleven, Ladadika is gelegen aan de westzijde van de haven, het is een oude wijk, met smalle geplaveide straatjes en neoklassieke gebouwen. Egnatia heeft oude bezienswaardigheden o.a.vele mooie Byzantijnse kerken. Egnatia is gelegen in het centrum van Thessaloniki. 

Het Xan plein heeft fantastische architectuur. Het Xan plein dankt zijn naam aan de christelijke Broederschap van de Jeugd van Thessaloniki (afkorting voor Xan in het Grieks).  Dit grote en indrukwekkende gebouw is gelegen in het midden van het plein, dat ook wordt omringd door andere neoklassieke gebouwen. Vlakbij vindt u het Archeologisch Museum en het Koninklijk Theater van Thessaloniki. Het meest populaire deel van Thessaloniki is de promenade, waar u een wandeling kunt maken met uitzicht op de haven. 

Hoewel Thessaloniki vooral beroemd is om zijn nachtleven en bezienswaardigheden, zijn er enkele leuke stranden in de omgeving van de stad. Alle stranden in Thessaloniki zijn gemakkelijk te bereiken vanaf het centrum van de stad en de meeste beschikken over diverse toeristische voorzieningen. Veel inwoners van Thessaloniki gaan naar Chalkidikí, om te zwemmen en te zonnen, deze badplaatsen zijn met de auto in een uur te bereiken.

Perea is een voorstad van Thessaloniki, gelegen op zo'n 17 km ten zuiden van de de grote stad en gemakkelijk bereikbaar met de bus. Perea is zowel een residentiële stad als een badplaats, met een levendig uitgangsleven. Het lange zandstrand is erg populair in de zomer. Agia Triada is het meest mooie strand dicht bij Thessaloniki. Gelegen op slechts 22 km van het centrum van de stad, bussen vertrekken ieder half uur naar dit strand. Agia Triada is een lang strand met kristalhelder water, parasols en ligbedden, terwijl u veel hotels, cafés en cafetaria's in het gebied zult vinden.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.