Gythio prachtige badplaats in Griekenland

Gythio of Gythion Griekenland, is een prachtige badplaats aan de zuidelijke kant van de Peloponnesos. op het schiereiland Laconia. Gebouwd op de hellingen rond een natuurlijke baai, is Gythio de grootste stad in de regio Mani. Het meest populaire strand van Gythio is Mavrovouni, een groot strand met schoon water. Het gouden zand en het kristalheldere water, wordt door de bedreigde zeeschildpadden uitgekozen om hun eieren te leggen. Door de zeer gunstige ligging in het zuiden van Peloponnesos is Gythio een uitvalsbasis voor dagtochten naar Monemvasia, Mystras, Areopoli, Diros Caves en Stoupa.

Gythio is een mooi vissersdorp, vis tavernes en prachtige herenhuizen staan langs de haven van Gythio, vanwaar een veerverbinding u naar Kythira en Kreta (Kissamos) brengt. De stad Gythio en de dorpen er omheen hebben hun traditionele bouwstijl weten te behouden. Ze staan ​​bekend om hun sterke forten, kleine huizen en verharde wegen. Hoewel er slechts weinig mensen wonen in de regio Mani, weten ze toch de tradities te behouden. Sommige hotels en accommodaties bevinden zich rond deze dorpen. Volgens de mythe werd Gythio gesticht door Hercules, maar historici geloven dat de stad voor het eerst werd bewoond door de Feniciërs. In de 4e eeuw voor Christus, verwoeste een verschrikkelijke aardbeving de hele stad. Veel schade werd toegebracht aan het oude theater van Gythio, de tempels gewijd aan de goden, de huizen en de openbare gebouwen. Echter, het kleine stadje slaagde er in om te overleven. Later in de 2e eeuw voor Christus, bezetten de Romeinen Gythio en bouwden vele Romeinse monumenten rond de stad. Gythio maakte ook deel uit van het Byzantijnse Rijk, het werd veroverd door de Turken en in de 19e eeuw, namen de bewoners van Gythio deel aan de Griekse Revolutie. Gythio was een belangrijke haven voor de bevoorrading van de Griekse Revolutionaire vloot. 

Tegenwoordig is Gythio een moderne stad, een pittoresk uitje met neoclassicistisch gebouwen, kleurrijke vissersboten, cafés, tavernes en een ontspannen waterkant om rond te wandelen.

Een bezienswaardigheid in Gythio is de vuurtoren, volledig gemaakt van wit marmer en gebouwd in 1873 en 22 meter hoog. De stranden rond Gythio zijn behoorlijk druk in de zomer. De beste stranden zijn: het eerder genoemde Mavrovouni (2 km ten zuiden van Gythio), Selinitsa (2 km ten noorden van Gythio), verder van Gythio zijn de stranden Ageranos, Trini sa, Agia Varvara, Skoutari en Vordonas een bezoekje waard.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.