Angistri een waar paradijs

Een Grieks eiland, dat zeker niet iedereen kent is Angistri, ook wel Agistri genoemd. Het kleine eiland behoort tot de Saronische eilanden en ligt ongeveer 14 kilometer ten westen van de Peloponnesos is een waar paradijs.
Veel toeristen in Athene bezoeken het naburige eiland Hydra of Aegina als onderdeel van een dagtocht. Angistri heeft echter het minste aantal getelde bezoekers.

Dit is een geluk voor u, want u kunt hier een heerlijke en rustige vakantie doorbrengen in Griekenland. Wandel door dichte bossen of verken de afgelegen kiezelstranden van Angistri. Heerlijk helder en turkoois blauw water wacht op u.

De stranden van Dragona en Chalikiada zijn vooral de moeite van het bezoeken waard, een beetje afgelegen en omgeven door steile kliffen. U zult wat meer mensen ontmoeten op de stranden van Milos en Skala. als het eiland te klein voor u wordt bent u in 45 minuten in Athene of op het naburige eiland Aegina.

Op Angistri zijn een aantal dorpen: Skala, Megalochori / Milos, Metochi en Limenaria.

Skala herbergt de meeste hotels, appartementen en kamers voor toeristen. Het bruisende centrum biedt een ruime keuze aan plaatsen om te eten, drinken, zwemmen en zonnebaden. De zandige kustlijn loopt over de lengte van Skala van de haven tot ver buiten het hart van deze levendige stad. Kinderen zullen genieten van de zandstranden die zachtjes de zee induiken zonder plotselinge diepte-dalen. Ouders zullen echte ontspanning ervaren als ze zich in de zon koesteren en in de wetenschap dat hun kleintjes veilig kunnen spelen.

Alle stranden worden bediend door de nabijgelegen cafés met verfrissingen gedurende de dag. Skala heeft een unieke combinatie van rustige plekken voor romantische of rustige avonden en drukke bars en tavernes voor een levendiger vakantie-ervaring. De tavernes bieden een schat aan keuze, van verse, verse vis tot de traditionele ‘meze’ menu's waar Griekenland zo bekend om is. Agistri is beroemd om zijn verse octopus en bezoekers kunnen vele tavernes zien die ze langzaam op de barbecue bereiden met hun heerlijke aroma dat de lucht vult.

De haven van Skala is het aankomstpunt voor alle veerboten vanuit de haven van Piraeus in Athene naar Agistri, Skala wordt ook meerdere keren per dag bediend door de eigen Agistri Express van het eiland.

Megalochori (wat 'groot dorp' betekent, maar algemeen bekend als Milos) is de officiële belangrijkste stad van Agistri omdat het het kantoor van de burgemeester herbergt. Dit is echter een bescheiden dorp met betoverende wandelingen door de kleine, kronkelende straatjes waar u enkele van de oudste huizen op het eiland ziet, die al vele, vele generaties in het bezit van dezelfde families zijn.

In het hart staat de kerk Agios Zoodochou Pigis, die een week na Pasen haar naamdag heeft, wanneer Milos en de rest van Angistri deelneemt, aan de tweedaagse vieringen met diensten, feesten en marktbeurzen. In het centrum zijn voldoende tavernes en bars. Er zijn meerdere hotels, die allemaal een spectaculair uitzicht hebben vanaf hun balkons over tuinen en de zee, met meer bars en eetgelegenheden. Souvenirwinkels bieden een uitstekende keuze aan traditionele geschenken. Milos heeft een eigen haven en is het aankomstpunt voor de Aegean Flying Dolphin-dienst die rechtstreeks van de haven van Athene van Piraeus naar Agistri komt in slechts 45 minuten.

Hoog in de heuvels met uitzicht op de dorpen Skala en Milos ligt Metochi. Het dorp herbergt enkele van de oudste huizen op Angistri. Metochi is een volledig woonwijk met de mooie, traditionele huizen en vakantiehuizen, genesteld in de heuvels en de thuisbasis voor zowel lokale als buitenlandse bezoekers. De goedbezochte Parnassos-taverna is te vinden in de kleine kronkelende straatjes die omhoog lopen vanaf de enige weg die door het centrum loopt.

Agistri is beroemd om zijn dennenbos, hele eiland ruikt niet alleen naar een frisse dennengeur maar ook naar de geur van wilde kruiden en bloemen. In Metochi vindt u diverse wandelroutes. 

Zelfs als wandelen niet uw vakantiestijl is, is een bezoek aan Metochi zeker de moeite waard, om de rust van een traditioneel Grieks dorp te ervaren en u te verwonderen over het werkelijk adembenemende uitzicht op de dorpen hieronder en de Saronische Golf.

Na 10 minuten rijden bereikt u Limenaria, hier kunt u genieten van  prachtige, panoramische uitzichten op de eilanden in de buurt van Agistri. Terwijl u de brede en kronkelige weg volgt, zullen adembenemende vergezichten voor u opengaan en uitgestrekte blauwe, blauwe zee en de dramatische contouren van nabijgelegen eilanden en het verre vasteland onthullen.

Het centrum heeft zijn eigen kerk, Agia Kyriaki, die klein en eenvoudig is, maar al vele jaren dienst doet voor de gemeenschap. Volg de kleine kronkelende straatjes en zie de schilderachtige huizen met prachtige tuinen die de thuisbasis zijn van veel van de oudste families van Agistri.

Stop bij de enige taverne van het dorp die, hoewel eenvoudig van uiterlijk, een trotse reputatie heeft voor het serveren van enkele van de allerbeste gerechten op het eiland. Iedereen die de culinaire vaardigheden in de bescheiden taverne 'Tasos' ervaart, komt weg en zingt zijn lof.

Wilt u ook eens in alle rust kunnen genieten van een heerlijke Griekenland vakantie, hier vindt u het grootste aanbod hotels, appartementen en vakantiewoningen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.