Corfu strandvakantie

Corfu zie kaart, een Griekenland vakantie met venetiaanse flair. Corfu is met een oppervlakte van 592 km2, het op een na grootste Ionische eiland. Van alle Griekse eilanden staat het op de zevende plaats. Corfu ligt in de buurt van de zuidpunt van Italië en ligt in het noordoosten slechts gescheiden door een smalle zeestraat van Albanië. In de middeleeuwen droeg Corfu de bijnaam "Drepane" (sikkel). Iedereen die op de kaart kijkt, of uit het vliegtuig stapt snapt direct waarom. De vorm van Corfu lijkt werkelijk op een sikkel. Ongeveer 120.000 mensen wonen op het eiland Corfu. Corfu stad heeft ongeveer 45.000 inwoners. Vanwege de nabijheid van Italië, werd Corfu reeds vroeg blootgesteld aan Romeinse invloeden. De Venetiaanse stijl op het eiland gaat terug tot een paar honderd jaar durende bezetting door de Venetianen. De bezetting eindigde in 1852. Corfu kent niet veel archeologische vindplaatsen. Vele oudheden liggen begraven onder nieuwbouwwoningen, zodat opgravingen bijna onmogelijk zijn. Corfu werd vroeger slechts gebruikt als tussenstop een op boottochten naar Sicilië en het eiland van slechts dun bebouwd.
De meeste hotels zijn gelegen in het oosten van Corfu, echter zijn hier juist het minste in aantal en de kleinste stranden. Het noorden van Corfu is bergachtig met een rijke vegetatie. De Pantocrator gelegen op 906 m boven de zeespiegel is de hoogste berg van het eiland. De weg naar boven biedt fantastische uitzichten over vruchtbare hellingen en diepe ravijnen. Landbouw is er vooral in het midden en zuiden van het eiland. De glooiende heuvels van het zuiden zijn zwaar bebost met olijfbomen. Olijfolie is het belangrijkste landbouwprodukt van Corfu. Er zijn ongeveer 3,5 miljoen olijfbomen, omgeven door cipressen, platanen, vijgen-, citroen-en sinaasappelbomen en pijnbomen, acacia's en cactussen. De westkust van Corfu heeft kleine zandstranden, begrensd door hoge rotswanden. De stranden op het eiland worden dagelijks schoongemaakt.
Op Corfu zijn er talrijke, cafes, bars, restaurants, tavernes en discotheken.
Er zijn ook diverse sport-en recreatieve activiteiten mogelijk zoals: wandelen, zeilen, kanoën, windsurfen, golf en paardrijden. Het onderwaterwereld is prachtig, ideaal om te snorkelen. Corfu kunt u verkennen per de auto, scooter of mountainbike.
U kunt op Corfu diverse kleine stranden vinden, het Glyfada strand is een kilometer lang en 100 meter breed . U kunt het gemakkelijk bereiken met de lijnbus vanuit Corfu stad. Naturisme heeft ook zijn plaats op Corfu. Het naturisme strand is genaamd Mirtiotissa, het wordt aanbevolen door naaktstrand liefhebbers. Hier kunt u zelfs genieten van een heerlijke zoetwaterdouche.

Hier vindt u informatie over de volgende plaatsen op het eiland Corfu: Agios Georgios, Barbati, Kalami, Kaminaki, Kassiopi, Kerkyra, Krouzeri en Paleokastritsa.