Tolo toeristische badplaats Peloponnesos

Tolo is niet langer het ongerepte vissersdorp, toch blijft Tolo een gezellige badplaats met een prachtig lang zandstrand en een idyllische omgeving. Het uitzicht biedt een van de meest magische panorama's in Griekenland.

Tolo ligt op het slechts een klein eindje rijden ten zuiden van Nafplion, het is een perfecte uitvalsbasis voor als u een zee verblijf wilt combineren met een bezoek aan de rijke archeologie van het gebied. Het wordt druk in het hoogseizoen, toch blijft het een prima bestemming als u houdt van een afwisselende vakantie:  boottochten, watersporten, excursies, nachtleven en een spectaculair uitzicht. U bent slechts op korte afstand van Epidaurus, zodat u een voorstelling in het theater kunt bijwonen. Oude klassieke toneelstukken of klassieke of traditionele Griekse muzikale presentaties worden opgevoerd tussen eind juni en eind augustus.

Tolo of ook wel Tolon genoemd gelegen aan de golf van Argolis, Zuid-Oost Peloponnesos, is een magisch dorp. Tolo is uitgegroeid van een klein vissersdorpje met behoud van haar traditionele Griekse charme tot een succesvolle toeristische trekpleister. In Tolo vind u alle voorzieningen die nodig zijn om uw vakantie zo aangenaam en zo comfortabel mogelijk te maken en tegelijkertijd is het een vriendelijk en charmant dorp gebleven. De lokale bevolking is vriendelijk en ze zullen u zeker herkennen als u het vorig jaar ook op bezoek bent geweest in Tolo. Tolo is als een magneet die toeristen trekt uit de hele wereld jaar na jaar.

Tolo is de perfecte uitvalsbasis voor alleenstaanden, stelletjes, gezinnen en groepen, om de vele archeologische vindplaatsen van de Peloponnesos te bezoeken. Het dorp strekt zich uit langs het strand.  Het strand van Tolo strekt zich uit vanaf het strand "Psili Ammos" tot aan het kleine pittoreske haventje van het dorp, waar vissers- en rondvaartboten liggen aangemeerd.
U kunt er heerlijk zwemmen, ontspannen, een kopje koffie drinken of genieten van een traditioneel gerecht.

Diverse accommodaties met hun balkons op een steenworp afstand van de zee, bieden de ultieme uitzicht op de Argolische Golf. De zee is ondiep, het water helder en warm en de bodem vooral zanderig met een paar steentjes ideaal voor kinderen.

Bezienswardigheden van Tolo zijn o.a. de pittoreske kerk van Agia Kyriaki, gebouwd op een prachtige plek op de heuvel op slechts vijf minuten afstand van het centrum van Tolo. De mooie en zeer geavanceerde kerk is een ideale locatie voor wie op zoek is naar een romantische plek. Er is een weg en een parkeerplaats rond de binnenplaats van de kerk. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp zijn de ruïnes van het oude Asin, net buiten Tolo. Het levert het bewijs van de kracht en pracht van het koninkrijk Asini in de tijd van de Trojaanse oorlog. Koronisi is een klein eiland tegenover de haven van Tolo. Op het eiland staat de kapel “Agioi Apostoloi".

Tolo kunt u het hele jaar bezoeken, speciale aanbiedingen zijn er vooral tijdens de lente, herfst en winter.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.