Eftalou kuuroord op Lesbos

Eftalou is gelegen aan de noordkust van het eiland Lesbos in de oostelijke Egeïsche Zee, tegenover de kust van Turkije.  Eigenlijk is Eftalou geen echte plaats, maar meer een nederzetting van hotels en tavernes.

In Eftalou vindt u een kuuroord, dat bestaat uit een oud badhuis uit het tijd van de Ottomaanse rijk en enkele nieuw gebouwde baden waar u heerlijk kunt ontspannen in warm water met een temperatuur van 46 graden Celsius. Het water komt rechtstreeks uit de hete bronnen aan het strand van Eftalou en is een traktatie voor pijnlijke spieren en gewrichten. Na een verblijf in het warme water, biedt de zee een welkome afkoeling.
Achter het kuuroord bevindt zich het kiezelstrand van Eftalou. Het bestaat uit zeven opeenvolgende baaien, waar het over het algemeen erg rustig is. In tegenstelling tot andere stranden op Lesbos worden op de stranden van Eftalou geen stoelen of parasols verhuurd en aangezien de rotswanden slechts een beetje schaduw bieden is het verstandig dat u zelf een parasol meeneemt. 

Een bus die in de zomermaanden in diverse dorpen in het noorden van Lesbos stopt, zal ook in Eftalou stoppen. Helemaal aan het eind van deze route staat de taverne Eftalou. U kunt er uitstekend eten, de prijzen zijn laag en de herberg ligt direct aan het strand met een prachtig uitzicht over de oostelijke Egeïsche Zee.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.