Symi een Grieks eiland voor individualisten

Het Griekse eiland Symi behoort tot de Dodekanesos eilandengroep, die voor de Turkse kust ligt. Terwijl de meeste eilanden van Griekenland een zeer weelderige vegetatie hebben, is Symi nogal rotsachtig en heeft het een droog landschap. Als u de kleine haven van Gialós bereikt, wordt u direct duidelijk wat de aantrekkingskracht is van het kleine eiland. De prachtige geverfde luiken van de huizen geven Symi een zeer aantrekkelijk uiterlijk. Het charmante havenstadje wacht op u met veel goede cafés en restaurants. 

Onmiddellijk bij aankomst met de boot, ontdekt u langs de promenade vele restaurants en tavernes, waar u achterover kunt leunen en ontspannen met een koel drankje en genieten van het prachtige uitzicht. De vele kruiden- en sponzenwinkels zorgen voor een heerlijke sfeer. 

De spons industrie is altijd al erg belangrijk geweest voor Symi, net als de scheepsbouw. In de tijd van de oorlog om Troje, werd het kleine eiland bekend om zijn onnavolgbare schepen. De schepen waren geliefd vanwege hun snelheid. Met de introductie van de stoomschepen, werden er steeds minder schepen uit Symi verkocht. Symi werd minder belangrijk van de eens 20.000 inwoners wonen er nu slechts 3.000 inwoners op Symi. Vandaag leven de eilandbewoners hoofdzakelijk van het toerisme. Veel toeristen nemen de boot vanaf Rhodos voor een dagje Symi. Tegenwoordig blijven ze ook vaak langer dan één dag, er zijn immers voldoende hotels en resorts.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.