Psakoudia Sithonia, Chalkidiki

Psakoudia biedt prima omstandigheden voor een perfecte strandvakantie, met een groot zandstrand en kalme wateren waardoor u kunt zonnebaden en watersporten.

Gelegen op het vasteland van Chalkidiki vasteland tussen de schiereilanden Sithonia en Kassandra, vindt u een moderne en groeiende badplaats genaamd Psakoudia.  De kustlijn is 4 km lang en het blauwe vlag zandstrand is de perfecte plek voor een heerlijke ongedwongen strandvakantie.

De goedkeuring van een bestemmingsplan biedt Psakoudia een groot potentieel voor verdere toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast is het gelegen nabij Polygyros de hoofdstad van Chalkidiki en dat betekent dat alle noodzakelijke faciliteiten en diensten in de buurt zijn gelegen.

De geschiedenis van Psakoudia.
Psakoudia was de haven voor de meeste oude nederzetting van Chalkidiki, Sermyli. Archeologische vondsten uit dit gebied dateren van tussen 4000-2000 voor Christus. Volgens Herodotus, een oude Griekse historicus, was Sermyli een grote en belangrijke nederzetting in de 13e en 12e eeuw voor Christus.  Sermyli kreeg diverse naamsveranderingen door de eeuwen heen en is uiteindelijk vandaag de dag bekend als Ormylia, het dorp net ten noorden van de Psakoudia.
Sermyli verstrekte legers aan de Perzen.
Na de val van Perzië ging men op in de Atheense alliantie en betaalden een jaarlijkse belasting van 3-5 talenten. Niets in vergelijking met de 12 talenten die Toroni moest betalen, dit bedrag laat echter zien dat zij werden beschouwd als een belangrijke stad in Chalkidiki.
Bronzen munten geslagen na 400 voor Christus getuigen dat de stad een zelfbestuur had.

Waar kunt u overnachten in Psakoudia?
Alle gebruikelijke appartementen studio's en hotels zijn dicht bij het strand gelegen.

Wat kunt u doen in Psakoudia
Natuurlijk is er vooral het strand, maar u kunt ook actief deelnemen aan diverse watersporten en duiken.

Net ten noorden in Ormylia, komen velen om het klooster van de Annunciatie te bezoeken. Dit klooster herbergt meer dan 100 nonnen uit de hele wereld die hun tijd aan het medisch onderzoek wijden.
Dicht bij zijn de indrukwekkende ruïnes van Olynthus, één van de belangrijkste archeologische overblijfselen in in Chalkidiki. Aan de bovenkant van het schiereiland Kassandra kunt u de archeologische opgravingen van het Heiligdom van Zeus Ammon, een tempel uit de 5e eeuw voor Christus, gewijd aan het aanbidden van de Egyptische God bekijken.