Chios een van de beste duiklocaties in Europa

Chios is door de internationale duik website divein.com gekozen in de top 10 van de beste duik locaties in Europa. Misschien komt deze erkenning vor Chios een beetje te laat, omdat veel vluchtelingen de oversteek maken naar het Griekse eiland Chios. Het eiland maakt zich dan ook op voor het slechtse seizoen in 40 jaar, het aantal reserveringen is met zo'n 60 procent gedaald.

Chios verdiend deze erkenning en misschien nu nog meer als nooit tevoren. Het vijfde grootste eiland in Griekenland is erin geslaagd het authentieke Griekse te behouden. De altijd groene mastiekbomen op Chios scheiden een hars af, die wordt gebruikt in allerlei producten zoals: tandpasta, kauwgom, drank, snoep en schoonheidsproducten, het eiland heeft een onafhankelijke en stabiele economie.

Door de uitverkiezing op divein.com wordt verwacht dat meer duikers naar het eiland Chios zullen gaan, om te genieten van de meest verbazingwekkende onderwater grotten, kleurrijke en grote rif formaties, verticale wanden, prachtige onderwater rotsformaties en glorieuze scheepswrakken.
Chios is ook een geweldige duikplek voor beginnende duikers, het water is erg helder en de temperatuur is aangenaam, vooral tijdens de maanden april tot en met oktober.

Gehoopt wordt dat door de onderscheiding het internationale toerisme zal toenemen op Chios, de toeristische sector kan niet wachten na vele moeilijke jaren. Het leven is goed op Chios.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.