Polichrono dorp op Kassandra Chalkidiki

Polichrono is een dorp gelegen op het eerste schiereiland van Chalkidiki, genaamd Kassandra. Polichrono ligt op 96 km van Thessaloniki. Het ligt na Kryopigi en in de richting van de weg naar Pefkochori. Naast Polichrono ligt het prachtige dorp Hanioti. Deze vier genoemde dorpen worden in de zomermaanden door veel toeristen bezocht en dat is geen wonder, naast de diensten die worden aangeboden zijn de hotels van hoge kwaliteit en voorzien de behoeften van elke bezoeker.

Het dorp Polichrono is uitermate geschikt voor een vakantie met het hele gezin.
De regio is bekend vanwege haar geschiedenis, de vele opgravingen hebben monumenten blootgelegd van waarschijnlijk de oude stad  Neapolis, dat ooit een kolonie van Mendi was en door Herodotus werd genoemd. U kunt een bezoek brengen aan de heuvel van de Akropolis van de oude stad, de oude begraafplaats en de vroeg-christelijke kerk met de marmeren zuilen in Polichrono.
Verder vindt u in het dorp Polichrono het folklore museum met exposities van het dagelijkse leven van de lokale bewoners. Een bezoek aan de kerk  Agios Athanasios die werd gebouwd in 1912 is zeker de moeite waard.

Als u houdt van natuur, moet u een bezoek brengen aan het unieke meertje Mavrobara, op 3 km van Polichrono. Wandel of huur een mountainbike en geniet van uw excursie naar de berg. Hier vindt u een schildpad, familie van de Kaspische beekschildpad, die ook op het eiland Kreta leeft.
U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een Jeep Safari, die wordt georganiseerd door de hotels in Polychrono en een complete rondleiding door het gebied biedt.

In Polichrono moet u naar het strand, dat zich onder de belangrijkste voetgangerspromenade van het dorp bevindt. Hier kunt u in de middag of avond prima wandelen, genieten van een verfrissende cocktail in een van de bars of dineren met uw geliefde, in een van de tavernes en restaurants waar vooral verse vis en traditionele Griekse gerechten op het menu staan.

Op het strand dat 7 kilometer lang is kunt u deelnemen aan diverse watersporten. De kustweg van Polichrono is tijdens de zomer alleen toegankelijk voor voetgangers, u zult uw auto in de nabijgelegen straten moeten parkeren. De mooie stranden in de regio begeleiden de unieke schoonheid van het landschap.

Accommodatie is ruimschoots aanwezig. Er zijn hotels en betaalbare kamers te huur in het dorp, op een korte afstand van het strand.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.