Porto Koufo Sithonia Chalkidiki

Porto Koufo beschikt over de grootste natuurlijke haven in Griekenland, een prachtig uitzicht en uitstekende zeevruchten.

Porto Koufo, op slechts twee kilometer ten zuiden van Toroni, is een van de grootste natuurlijke havens in Griekenland, ongeveer 1,5 kilometer lang. Porto Koufo is een heel klein dorpje, u passeert een aantal hotels en restaurants en voor dat u weet bent u al in Toroni.

Er zijn een paar kleine stranden om te zonnebaden in de haven van Porto Koufo. Het uitzicht op de majestueuze fjord is verbazingwekkend, kliffen rond de haven, geven u het gevoel dat u zich bevindt op de oever van een bergmeer.

In september komt de plaats Porto Koufo tot leven tijdens de jaarlijkse tonijnvangst festival.
Waar kunt u overnachten in Porto Koufo? De accommodaties zijn niet zo talrijk als in Toroni, maar Porto Koufo biedt nog steeds een goede keuze uit grotere hotels, appartementen en studio's of kamers.

Porto Koufo geschiedenis.
Porto Koufo is eigenlijk de oude haven van Toroni, het biedt bescherming tegen de open zee en de golven kunt u niet horen. De haven werd vooral gebruikt als schuilplaats tegen de Turkse piratenschepen. Nog niet zo lang geleden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, verborgen de Duitsers hun onderzeeërs in de haven.  Sommige van de vestingwerken zijn nog zichtbaar.

Porto Koufo is een vissersdorp, in de vroege ochtend kunt u de vissers die terug komen en hun vangst aan land brengen gadeslaan. Duiken kunt u in de diepe haven, waar u diverse grotten kunt verkennen. Een van de grotten heeft een ingang 12 meter onder de oppervlakte van het water. Als u nog meer ervaring heeft kunt u de muur verkennen, bij de ingang van de haven. Als u echt diep gaat wordt u beloond met een interessante ecosysteem. Duiken en vissen op boottochten en cruises rond Sithonia, voor een of meerdere dagen behoren ook tot de mogelijkheden.

Als u liever aan land blijft zijn er tal van wandelpaden op het zuidelijkste puntje van Sithonia, waar u enkele afgelegen stranden (Lemos en Marathiás) kunt vinden, tijdens een heldere dag heeft u een prachtig uitzicht over de zuidelijke Sporaden.
In de avond kunt u in Porto Koufo ontspannen en genieten van de verse zeevruchten.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.