Kalami voor een idyllische vakantie op Corfu

Kalami wordt beschouwd als een van de meest rustige mooie plekjes op Corfu. Gelegen aan een hoefijzervormige baai, met de zeldzame schoonheid van de Griekse natuur. De groene omgeving, de Ionische zee en de dorpen op de heuvels rond Kalami vormen de perfectie combinatie voor een idyllische en ontspannen vakantie.

De Kalami baai ligt aan de noordoostkust van Corfu, op slechts 30 km van de stad Corfu en 7 km van Kassiopi. Op het Kalami strand waait fier de blauwe vlag. Het strand biedt diverse watersporten: waterskiën, kanovaren, waterfietsen en bootverhuur. Er zijn ook ligbedden en parasols beschikbaar voor verhuur. Het strand zelf is een kiezelstrand en het water is glashelder en absoluut aantrekkelijk voor de vakantiegangers.

Kalami is een typisch klein dorp en niet geschikt als bestemming voor degene die een levendige vakantie wil. In dit dorp ligt de nadruk op rust en ontspanning.Kalami is ideaal voor een familievakantie, voor mensen die genieten van de romantiek, de natuur en het eenvoudige Griekse leven.  Als u een liefhebber bent van een vredig en rustige vakantie, dan Kalami is zeker uw bestemming. 

In Kalami vindt u traditionele Griekse tavernes, alle idyllisch gelegen aan het strand, supermarkten, souvenirwinkels en reisbureautjes.

Als u van wandelen houdt, kunt u de kust verkennen en een bezoek brengen aan diverse in de buurt gelegen baaien. De kleine pittoreske haven van Kouloura (ongeveer 15 minuten ) en de volgende baai aan de rechterkant van Kalami, behoren tot de hoogtepunten van de noordoostelijke kust van Corfu. Kerasia bereikt u na 30 minuten wandelen en San Stephanos na 1 uur en 15 minuten. Aan de andere kant van Kalami liggen de baaien, Yaliskari en Gialiskari (ongeveer 15 minuten wandelen), een geïsoleerd strand, levenig groen en glashelder water. De Agny baai met drie traditionele tavernes, bereikt u na een wandeling van zo'n 25 minuten.

U kunt ook per bus of boot de rest van Corfu of andere naburige eilanden verkennen via diverse ter plekke aangeboden excursies.

Tijdens het zomerseizoen wordt in het dorp Gimari het taartenfestival georganiseerd.  De lokale vrouwen bereiden heerlijke taarten, maar ook hartige taarten met o.a. courgettes, aardappelen en gezouten kabeljauw. Voor vleesliefhebbers is er heerlijke souvlaki. Iedereen geniet van het eten en drinken, dansen met live muziek.

Aan het eind van de hoofdweg kunt u de bus nemen naar Kassiopi. 
Als u echt het mythische eiland wilt verkennen, moet u een auto huren.
Kalami is een klein pittoresk dorpje en de parkeerplaatsen zijn beperkt. Sommige villa's, appartementen en studio's, hebben het voorrecht van een eigen parkeerplaats. 

Kalami heeft de ideale ligging aan de noordoostelijke kust. In de maanden mei, juni of september, oktober, is het weer verfrissend met een mild klimaat, perfect om te wandelen en te zwemmen. In het hoogseizoen in de maanden juli en augustus, kunt u genieten van een luie vakantie, zonnen en zwemmen krijgen dan de voorkeur.