Theologos charmant dorpje Rhodos

Theologos is een charmant dorpje 22 km ten zuiden van Rhodos-stad. Het is een modern toeristenoord met 3.000 verblijvende inwoners, van wie de meesten zich bezighouden met toerisme.

De straatjes die door het centrum van het dorp lopen, leiden naar oude gebouwen en de traditionele witgekalkte huizen. De lokale bevolking behoudt een openhartige en vriendelijke sfeer die past bij hun eenvoudige manier van leven. Theologos is bekend door de Vlindervallei, een prachtig gebied dat 8 km ten zuiden van de toeristische nederzetting ligt.

De omliggende regio kent geweldige bezienswaardigheden, waaronder het beroemde klooster van Kalopetra en de witte kapel van Agios Soulas die in een geweldige omgeving is gebouwd. Het gelijknamige strand biedt vele faciliteiten en watersporten voor de bezoekers en het is de ideale plek voor de windsurfers met de juiste omstandigheden.

Rondom de hotels en appartementen zijn meerdere winkels, tavernes, bars en restaurants. Het prachtige strand kan winderig zijn, maar is zoals hierboven reeds genoemd een ideale plek voor windsurfers.

Een bezoek aan de pittoreske kerk van Agios Soulas, met zijn mooie witgekalkte klokkentoren, mag u niet overslaan. Het oude centrum van Theologos is gebouwd in traditionele Rhodiaanse stijl. Met hoge gebouwen met luiken en smalle straatjes is het dorp Theologos ook wel Tholos genoemd op Rhodos een genot om doorheen te dwalen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.