Potos prachtig dorp op Thassos

Potos is een prachtig dorp aan de zee en een strandresort aan de zuidkust van het Griekse eiland Thassos. Tijdens de zomer is dit dorp een zeer populaire vakantiebestemming onder toeristen, vooral voor de jongere en energieke leeftijdsgroepen. Het is vooral druk in juli en augustus wanneer scholen en universiteiten gesloten zijn en de studenten genieten van hun zomervakantie. Jonge gezinnen vinden het ook leuk om hier te komen vanwege de uitstekende faciliteiten en de aanwezigheid van veel jonge mensen.

In de smalle straatjes vindt u vele winkels, restaurants, snackbars, cafés en bars, terwijl auto's en motorfietsen slechts toegang hebben tot een aantal straten in het dorp.  Na een lange dag op het strand, vullen toeristen 's avonds de straten en loopbruggen om boodschappen te doen, gevolgd door een zoektocht naar een goede locatie waar ze kunnen genieten van een koel drankje of smakelijke maaltijd in de buurt van het strand en de zonsondergang. Daarna kunt u de hele nacht feesten in de vele bars en nachtclubs.

Potos ligt naast een zeer lang zandstrand. Het water is helder en fantastisch om te zwemmen en om deel te nemen aan diverse watersporten. De cafés serveren op het strand, dus gewoon ontspannen, aan je kleurtje werken en genieten van de heerlijke koude drankjes. Het is overdag een levendige plaats en 's nachts nog veel meer. Terwijl u langs de talloze cafés en bars wandelt, hoort u allerlei soorten muziek. Waarschijnlijk vindt u er iets van uw eigen smaak, waar u kunt rondhangen, een drankje kunt drinken en kunt genieten van alle positieve gevoelens om u heen.
's Nachts is het luidruchtig, druk en kleurrijk. Potos wordt gekenmerkt door deze unieke feestsfeer die u nergens anders op het eiland zult aantreffen.

Potos heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een bruisend dorp met vaste inwoners, maar dat is niet altijd zo geweest. In het verleden was het in de eerste plaats een vissershaven, die werd gebruikt door de residentie van Theologos, een prachtig bergdorp op slechts 10 minuten rijden met de auto.

Vissen kunt u erg goed aan de zuidkant van het eiland. De wateren hier zijn dieper en bieden een grote hoeveelheid vis en een grote variëteit. Het winterseizoen is misschien wel de beste tijd om te gaan vissen vanwege de vele soorten vis die beschikbaar zijn om te vangen, waaronder lokale favorieten zoals inktvis en octopus.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.