Agios Kirikos hoofdstad Ikaria

Agios Kirikos ligt aan de zuidoostelijke kust van het eiland Ikaria en werd meer dan driehonderd jaar geleden gesticht door lokale zeilers die de stad opdroegen aan Agios (Sint) Kirikos. Agios Kirikos is de hoofdstad van Ikaria en de belangrijkste toegangspoort tot het eiland over land, over zee en door de lucht.

Tegenwoordig heeft het samen met de in omgeving gelegen Panagia, Kountoumas, Agios Pantelemonas, Christos en Glaredes ongeveer 3.000 inwoners. Agios Kirikos, met zijn oude huizen van twee kapiteins, met bloemen bezaaide wijken, smalle kassei paden, eindeloos stijgende stenen trappen, centraal plein geflankeerd door winkels en het non-stop komen en gaan van de mensen, combineert de schilderachtigheid van de Egeïsche architectuur met de drukte van een moderne stad.

De hete bron van Asclepious, voorheen Moustafa genoemd, is te vinden in Agios Kirikos vlakbij het centrale plein. Mensen van over de hele wereld, die op zoek zijn naar therapie, brengen een bezoek aan dit badhuis en de andere bronnen van Ikaria voor hun uitstekende helende deugden. De Asclepious bron komt tevoorschijn uit de zee en iedereen die wenst kan in de buurt zwemmen om te profiteren van zijn radiumgehalte zonder een traditioneel bad te nemen. U kunt uitkijken over de Ikarische Zee, de eilanden Patmos, Fourni en Samos en af ​​en toe kan men zelfs de kustlijn van Turkije onderscheiden.

Het belangrijkste plein of "platia", omzoomd met moerbeibomen, traditionele koffiehuizen ("kafenia"), cafés, bars en winkels, is het centrum van het leven van het stad en ligt aan de kustweg met uitzicht op zee. Hier staat ook het marmeren oorlogsmonument voor gevallen Ikarian-soldaten. In en rond de voetgangerszone van het plein zijn alleen granieten kasseibanen en oude steegjes te vinden, bijna alle restaurants, cafés / bars, pensions / kamers te huur, winkels, openbare en particuliere diensten, toeristenbureaus en agentschappen van de stad.

Het gebied rond Agios Kirikos biedt een prachtig natuurschoon. Als u omhoog en naar de bergen kijkt, ziet u  aan de voet van de berg een groene, hoefijzervormige slinger met dorpjes die op een paar honderd meter buiten Agios eindigt. Op dit stuk ongerepte land zijn mooie bergdorpjes, kleine bossen boven de dorpen, met bomen omzoomde ravijnen en alle soorten fruitbomen gecombineerd tot een adembenemende scène.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.