Gialiskari kleine nederzetting op Ikaria

Gialiskari is een kleine nederzetting aan de kust in het noordelijke deel van het eiland Ikaria ten westen van Evdilos. Het behoort tot de gemeenschap van Christos Raches en heeft ongeveer 165 permanente inwoners.

Dit mooie vissersdorpje met de pittoreske zeearm, aantrekkelijke stranden, de kerk van Agios Nikolaos en omringd door torenhoge pijnbomen combineert op unieke wijze de zoute zeebries, met de zoete bedwelmende geur van dennenhout.

De huizen, zowel oude als nieuwe, liggen tussen de boomgaarden en verspreid over de met pijnbomen begroeide hellingen met kristalheldere beken die naar de kust lopen. Op 15 augustus, de dag van de Maagd, wordt een traditioneel feest gehouden in het dorp met lokale wijn, eten en dansen tot in de vroege uurtjes.

Gialiskari is een van de belangrijkste toeristische centra op het eiland en is de thuisbasis van talloze winkels, pensions / hotels, cafés, visrestaurants en tavernes. In de omgeving van Gialiskari vindt u enkele van de dichtste dennenbossen op Ikaria en een overvloed aan waterpartijen zoals rivieren en beken.

Het is ook een startpunt voor lokale wandelexcursies.  Bovendien heeft het gebied enkele van de beste stranden van het eiland. De grote stranden van Gialiskari, Messakti en Livadi hebben fijn zand en zijn omgeven door pijnbomen die zich uitstrekken tot aan de zee. De vele  toeristische faciliteiten en gemakkelijke en snelle toegang door de haven van Evdilos maken Gialiskaris de geschikte uitvalsbasis voor excursies naar het westen van Ikaria. Vooral schilderachtig is de kleine haven. Aan het einde van de steiger staat de kapel van Analipsi, die lijkt op een klein schip dat in de zee zweeft voordat het met het vasteland werd verbonden. Het traditionele vissersleven, zoals het schoonmaken en ontwarren van de netten, kunt u aanschouwen in de vissershaven.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.