Katelios eenvoudig en ontspannend, Kefalonia

Het dorp Katelios en de baai liggen op ongeveer 30 km van Argostoli, aan de zuidwestkust van Kefalonia, in de regio Elios-Pronnoi. Traditioneel een vissersdorp, Katelios is een van de meest ontspannende plekken op het eiland, ideaal voor koppels en vrienden die dromen van zwemmen, ontspannen en lokaal eten.

Een prachtige vallei tussen weelderige heuvels, ideaal voor natuurliefhebbers, begeleidt u naar een lang zandstrand met pijnbomen en eucalyptusbomen. Aan de ene kant van het strand kunt u ontspannen op de ligbedden met parasols, of lunchen of dineren in een van de grote tavernes die een verscheidenheid aan lokale gerechten en verse vis serveren. Een paar meter verder naar beneden, kruist een klein riviertje het strand van Agia Varvara, waar u kunt ontspannen aan zee en heerlijk kunt snorkelen.

Als u wat meer plezier wilt, bereikt u in slechts 10 minuten rijden het levendige resort Skala met een breed scala aan cafés, bars, winkels en activiteiten, evenals een uniek eindeloos zandstrand. Daar kunt u ook de overblijfselen van de Romeinse villa bezoeken. Daartussen ligt het strand van Kaminia en Mounda, waar de beroemde schildpadden caretta caretta hun eieren leggen. Op het strand van Kaminia kunt u de overblijfselen bezoeken van de oude keramische ovens,  die in de 19e eeuw dakpannen produceerden.

Er is twee keer per dag een busdienst als u een dagje naar de hoofdstad van Argostoli wilt gaan.  Vanuit Katelios kunt u ook genieten van een onvergetelijke vis cruise met uw familie of vrienden, een boot huren voor een dag om de nabijgelegen stranden te verkennen. Daarnaast kunt u wandelen van Pastra naar Katelios ,er is een goed bewegwijzerde route.

Een van de attracties die u niet mag missen, is de indrukwekkende kerk van Panagia (Maagd Maria) Lagouvarda in het kleine dorpje Markopoulos. Vanaf deze plek heeft u een prachtig uitzicht op de baai van Katelios en de Ionische Zee.