Goedkoop op vakantie Griekenland april - mei 2022

Goedkoop op vakantie in april - mei 2022 naar Griekenland. In april komen warmere dagen en volop mogelijkheden om alles wat Griekenland te bieden heeft te verkennen. Hoewel u strandweer nog niet mag verwachten, zijn er nog steeds veel avonturen en bestemmingen om uw vakantie in april in dit mediterrane land onvergetelijk te maken.

U arriveert in het hart van de lente en de Griekse natuur is in een kleurrijke en feestelijke stemming, klaar voor paasvieringen. Een bezoek aan Griekenland in het laagseizoen is een geweldige kans om de oude monumenten te bewonderen en werkelijk prachtige foto's te maken, zonder dat andere toeristen met hun aanwezigheid de foto's bederven. Het is een droom die uitkomt.
Als u in april Griekenland bezoekt, doe dat dan zeker gedurende Orthodox Pasen, een magische tijd in het land. Hoewel de meeste bezienswaardigheden en musea tijdens het paasweekend sluiten, betekent dit niet dat het hele land wordt afgesloten. In tegendeel.
Orthodox Pasen, het paasfeest in Griekenland, valt vaak op een andere datum dan Pasen in Nederland. Het Grieks Pasen is voor de Grieken het grootste feest van het jaar en wordt uitbundig gevierd. Kalo Pascha, Kalo Pasxa of Καλό Πάσχα! Niet net zoals in Nederland alleen op eerste en tweede paasdag, maar plaatselijk zijn er programma’s met festiviteiten van meer dan een week lang. Met familie en vrienden samen; dat is belangrijk. Pascha of Pasxa wordt het in Griekenland genoemd. Het is tegelijk de start van een nieuw zomerseizoen voor het toerisme. In 2022 valt de orthodoxe paaszondag op 24 april.

De Grieks-Orthodoxe Heilige Week is een prachtige achtbaan van viering, gevoel en traditie. U mag het niet missen! Populaire feesten worden o.a. gehouden op Corfu, Hydra, Chios, Patmos, Syros, maar ook in Meteora.

Als u de mogelijkheid heeft om Griekenland te bezoeken in de lente, zullen veel van de meest populaire delen van het land, zoals de eilanden in de Egeïsche- en in de Ionische zee, evenals de Peloponnesos en zelfs het eiland Kreta, door de prachtige landschappen een ontspannende oase zijn, waar uw verblijf door drukte zeker niet zal worden verstoord.

De belangrijkste reden om Griekenland te kiezen voor een vakantie in het voorjaar is dat het een vrij warme periode is en u kunt genieten en ontspannen in de meest idyllische omstandigheden.

De lente is ook het beste seizoen om te genieten van een vrij exclusief gebruik van enkele van de mooiste stranden van Griekenland. Het is ook mogelijk om verschillende archeologische vindplaatsen te bezoeken zonder last te hebben van de hete zomerse temperaturen.

Wandelen door kleurrijke steegjes verandert in een aangename ervaring dankzij de overal bloeiende bloemen en struiken. Terwijl dineren in uw favoriete restaurant u de mogelijk geeft om een aangenaam praatje met de lokale bevolking of het personeel te maken.

In vergelijking met het zomerlandschap veranderen de Cycladische eilanden en de eilanden van de Dodekanesos in een groenachtig tapijt vol kruiden en wilde bloemen. Op Kreta begint het wandelseizoen.
Het weer is in de maand mei al zeer aangenaam te noemen met temperaturen soms wel rond de 25 graden Celsius. De schoolvakantie of meivakantie is dan ook de ideale gelegenheid om met kinderen naar Griekenland en de Griekse eilanden te gaan, vooral omdat het dan nog niet zo heet is.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.