Sidari Corfu populaire toeristenplaats

Sidari is een zeer populaire toeristenplaats aan de noordkust van Corfu. Het is ongeveer 35 km van zowel de hoofdstad Kerkyra als de luchthaven. Dit betekent dat de overstaptijd minimaal een uur zal zijn.

Sidari richt zich voornamelijk op pakketreizigers met veel hotels, restaurants, bars, supermarkten, reisbureaus, autoverhuurwinkels, souvenirwinkels en zelfs een camping net buiten de stad. Dit alles maakt het perfect voor diegenen die gewoon dicht bij hun hotel willen blijven terwijl ze veel verschillende plaatsen bezoeken voor lunch, diner of 's avonds een drankje.

Sommigen zouden zeggen dat Sidari veel van zijn traditionele Griekse charme heeft verloren vanwege de manier waarop het door de jaren heen is gegroeid, en dit is waarschijnlijk waar, maar je komt niet naar Sidari voor de authentieke Griekse cultuur, je komt voor het gemak van alles vlak voor de deur van uw accommodatie, inclusief het fantastische strand van Sidari, dat misschien wel een van de beste stranden van Corfu is.

Er is een ruime keuze als het gaat om accommodatie met hotels en appartementen verspreid over de hele stad, er zijn plaatsen voor de meeste budgetten, maar niet veel op het gebied van high-end luxe.

Nachtleven van Sidari

Sidari biedt een breed scala aan avondentertainment, met op sommige plaatsen livemuziek, Griekse dans, of karaoke. Er zijn ook tal van cocktailbars en zelfs enkele clubs die tot laat in de nacht open zijn.

Het nachtleven in Sidari kan behoorlijk levendig zijn, er zijn een aantal bars in Britse stijl zoals je zou verwachten in Kavos of een van de andere typische resorts in 18-30 stijl die Griekenland er een paar heeft, maar het is niet zo rauw. Dat betekent niet dat het niet goed is voor gezinnen of oudere mensen, het is gewoon dat er de mogelijkheid is voor beide soorten avondjes uit. Wat je ook zoekt, qua entertainment, Sidari heeft het voor je.

Wat te doen in de buurt van Sidari

Er is een geweldig strand in Sidari, het is waarschijnlijk dat wat de plaats in de eerste plaats zo populair maakt. Het is enorm groot en heeft alle voorzieningen die je mag verwachten van een populair toeristenstrand en is de ideale plek om kinderen van alle leeftijden bezig te houden op die hete zomerdagen die vrijwel gegarandeerd zijn.

Sidari ligt ook dicht bij een aantal attracties die een bezoek waard zijn, ten eerste is het Sidari Water Park, het is eigenlijk een hotel met een groot zwembad en enkele glijbanen, maar niet-ingezetenen kunnen nog steeds bezoeken en het zal de kinderen bezig houden terwijl je ontspant op de ligstoelen of aan de bar.

Er is een duikschool dicht bij het strand, wat een geweldige manier is om de Griekse kustlijn en enkele van de zeedieren die het thuis noemen te leren kennen. Er zijn ook de rotsformaties van Kaap Drastis en het strand van Canal D'Amour die we ten zeerste aanbevelen om te bezoeken als je in de buurt bent.

Als u aan de drukte wilt ontsnappen maar in Sidari wilt blijven, zijn er tal van baaien om te verkennen. Terwijl liefhebbers van het open water zullen genieten van de zeil-, duik-, paragliding- en waterskifaciliteiten. Verder landinwaarts zijn er waterparken, golfbanen en kunt u zelfs paardrijden.

Sidari kent aangename temperaturen, in de zomer is het minder heet dan in het zuiden van Corfu en mild is het in de winter, daardoor is de noordkust bij Sidari ook in de winter een populaire hotspot.

In Sidari heeft u geen excuus om zich te vervelen, u zult er zeker de tijd van uw leven hebben.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.