Griekse recepten: Chaniotiko Boureki vegetarische groentetaart

Chaniotiko Boureki recept voor Kretenzische vegetarische groentetaart.
Boureki is een heerlijke Kretenzische groentetaart en hieronder vindt u het traditionele recept.









De ingrediënten
Aardappelen 1 kg
Courgette 1 kg
Tomaten 250 gram
Lente uitjes 4 stuks
Mizithra  500gr (vers kaas gemaakt van melk en wei van schapen of geiten, of beide)
Graviera  250gr (schapenkaas)
Munt
Peterselie
Olijfolie
2 eieren
Melk 350 ml
Bloem
Zout en peper

De bereiding:
Snijd alle groenten in ronde stukken. Giet wat olijfolie op de bodem van een ovenschaal en leg een laag aardappelen en kruid ze. Leg een laagje courgette op de aardappelen, kruid ze en bestrooi ze met wat bloem. Verkruimel zowel mizithra als graviera en strooi de helft van de hoeveelheid bovenop de courgette. Strooi lente-uitjes, munt en peterselie naar smaak. Leg een laag aardappelen, breng ze op smaak en vervolgens een laagje tomaten en breng op smaak. Plaats vervolgens opnieuw een laagje courgette en bestrooi dit met de laatste kaas, de munt en peterselie.
Klop in een kom de eieren en de melk en giet het mengsel over de groenten.
Besprenkel met wat olijfolie.
Bak 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden Celsius.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.