Lamskoteletten in balsamico honing saus

Ingrediënten voor lamskoteletjes in balsamico honing saus:
1 kg magere lamskoteletjes.
 6 eetlepels olijfolie.
 knoflook naar wens.
 4 blaadjes salie. 
1 eetlepel rozemarijn.
 zout, peper.
 4 eetlepels balsamicoazijn,.
 2 theelepels honing.
 1/8 liter droge rode wijn. 
¼ liter groentebouillon.
 2 eetlepels room.

Hak de knoflook, uien en salie blaadjes fijn. Meng goed met de rozemarijn, olie, peper en zout en marineer de koteletten ongeveer 7 uur (desnoods de vorige dag).

Haal de lamskoteletjes uit de marinade en bak ze ongeveer 6 minuten in de pan, zonder vet of olie. Haal de lamskoteletjes uit de pan en houdt ze warm, giet het overtollige vet weg. 

Verhit de pan opnieuw en los de fond op met balsamicoazijn. Voeg de honing en rode wijn toe. Breng de saus kort aan de kook en laat de saus gedurende 6 minuten op gemiddelde temperatuur indikken.

Voeg de groentebouillon toe en laat vervolgens nog 10 minuten zachtjes sudderen. Roer de room door de saus, breng op smaak met peper en zout.

 Laat de lamskoteletjes 3 minuten in de balsamico-honingsaus sudderen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.