Pagi mooi traditioneel dorp Corfu

Pagi, ook wel Pagoi is een traditioneel, mooi dorp gelegen op de noordelijke hellingen van de berg Istoni op een hoogte van 170 meter. Charmante geplaveide straatjes, traditionele havens uit de 18e eeuw, kerken, oude baden, waterputten, verouderde cafés, eenvoudige boerderijen met bloemrijke binnenplaatsen en oude herenhuizen vormen een tafereel uit een ander tijdperk.

Pagi is een ander pittoresk dorpje van het eiland dat volgens bronnen is teruggevonden in een notarieel document uit 1469. Tijdens de Venetiaanse bezetting was het een administratief, commercieel en economisch centrum. Sindsdien heeft het zeer goede wijn geproduceerd waar het tegenwoordig nog steeds beroemd om is. 

De naam is misleidend en heeft natuurlijk niets met temperatuur te maken. Het wordt etymologisch uitgelegd met behulp van de oude Griekse taal als het zelfstandig naamwoord "ijs, pax", verwijst naar een rotsachtige heuvel of steile rots, iets dat wordt toegeschreven aan de morfologie van de bodem van het gebied, dat bestaat uit imposante rotsen van grote afmetingen.

Op de weg voor de ingang van het dorp Pagoi en genesteld op de Kakoplagi-heuvel is een indrukwekkende waterval. Wat echter nog indrukwekkender is, is de theoretische rots, de zogenaamde Ortholithos, die ervoor oprijst met een gat in het midden, als een natuurlijke monoculaire waardoor het water van de waterval te zien is, vallend in de diepe, wilde kloof.

De serpentines in het Pagi-gebied werden ook gebruikt voor de gedenkwaardige achtervolgingsscène.

In de omgeving kan de bezoeker ook genieten van een van de mooiste panoramische landschappen van het eiland, de baai van Agios Georgios Pagon, een van de beroemdste stranden van het noordwesten van Corfu, de kaap van Afionas en op de achtergrond de Diapontia-eilanden.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.