Geniet op deze dunbevolkte Griekse eilanden

Vermijd de drukte op deze dunbevolkte Griekse eilanden

Ondanks hun reputatie als toeristische topbestemmingen, zijn er enkele afgelegen Griekse eilanden met een bevolking van minder dan 200 mensen voor wie op zoek is naar een rustige vakantie.

Sommige van de hieronder genoemde eilanden zijn zelfs zo klein en afgelegen dat het belangrijkste vervoermiddel nog steeds de ezel is, zoals het meer dan een eeuw geleden was.

De meest afgelegen van alle Griekse eilanden heeft een bevolking van vijf. Dit is het eiland om te bezoeken als je wilt terugkeren naar de natuurlijke schoonheid van het ongerepte Griekenland in totale afzondering van de rest van de wereld.

Ongelooflijk, Marathi heeft slechts vijf inwoners het hele jaar door, waardoor het een van de meest afgelegen Griekse eilanden is.

Dit betoverende eiland is slechts een paar honderd vierkante kilometer groot. Dit eiland ligt ten oosten van Patmos en heeft een volledig ongerepte kustlijn.

Het werd in 1977 bewoond door de familie Emilianos. De familie creëerde een klein hotel en restaurant voor bezoekers die tijdens de zomermaanden op het eiland stoppen.

Irakleia wordt bewoond door minder dan 150 mensen

Irakleia is een eiland met slechts 141 inwoners en is perfect voor toeristen die de natuur en geschiedenis willen ontdekken.

Het eiland ligt tussen de eilanden Naxos en Ios en is bereikbaar met veerboten vanuit Athene, Naxos en Paros.

Kythnos, een afgelegen Grieks eiland met oude wortels

Dit Griekse eiland heeft een echte aantrekkingskracht op speleologen met de grootste grotten overal in de Cycladen!

Daarnaast heeft het eiland een rijke historie en wordt het al sinds de vroege oudheid bewoond.

Het afgelegen Griekse eiland herbergt vele mysterieuze rotstekeningen die zo'n 5000 jaar oud zijn.

Donousa is een van de kleinste eilanden van de Cycladen


Heb je de behoefte om er even helemaal tussenuit te zijn na alle moeilijkheden van de afgelopen maanden? Bekijk het eiland Donousa, dat slechts 167 gelukkige inwoners heeft.

Donousa ligt tussen Naxos en Amorgos en is een van de kleinste eilanden van de Cycladen.

Het is echter groot genoeg om met de veerboot vanuit Piraeus te worden verbonden. Als alternatief kan men een lokale boot nemen vanaf Naxos of Amorgos.

Donousa blijft onbedorven door toeristen en er zijn niet veel transportmiddelen  - wat betekent dat als je er bent, je gewoon kunt dwalen waar je wilt en kunt genieten van het proeven van alle stranden - waarvan de meeste te voet bereikbaar zijn.

Neem een ​​parasol mee, want de stranden op dit eiland zijn niet georganiseerd en hebben geen faciliteiten.

Agathonisi, een ongerept Grieks eilandparadijs

Ontspan op een afgelegen strand en ontsnap deze zomer aan alle toeristen door een bezoek te brengen aan het afgelegen, juweelachtige Griekse eiland Agathonisi, dat als een hersenschim uit de zee oprijst.

Dit kleine, bergachtige eiland ligt op het noordelijkste punt van de Dodekanesos-archipel in Griekenland.

Een volkstelling uit de jaren twintig toonde aan dat het eiland op dat moment slechts tachtig inwoners telde, van wie de meesten boeren en herders waren. Tegenwoordig wonen er 185 inwoners op de ongerepte, ruige hellingen van Agathonisi.

Veel mensen komen hier voor de afgelegen stranden en voor een bezoek aan de twee schilderachtige dorpjes op het eiland, genaamd Megalo Chorio, of 'Big Village', en Mikro Chorio, wat 'Klein Dorp' betekent. De gemeente Agathonisi omvat ook een mooie archipel van volledig onbewoonde offshore-eilandjes, waaronder Glaros, Kouneli, Nera en Psathonisio.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.